“230 miljoen euro om de wachtlijsten in te perken”

2021-05-12

Het volledige budget zal nog dit jaar worden geïnjecteerd waardoor heel wat wachtenden in de prioriteitengroep 1 & 2 een budget zullen verwerven waarmee ze de nodige zorg en ondersteuning kunnen inkopen. Het gaat over duizenden personen die vaak ook een vraag naar woonondersteuning hebben.

 

Net daar kan Exalta “Focus-Plus” een belanrgijke meerwaarde betekenen! 

De 24/7 oproepbare permanentie vanuit onze ADL-centrales maken het mogelijk om als persoon met een beperking zelfstandig te wonen en dit in een betaalbare, aangepaste huurwoning waarvoor Exalta reeds jarenlang samenwerkt met diverse sociale huisvestingsmaatschappijen. Dit zijn onze troeven!

We willen als organisatie dan ook maximaal inspelen op de vragen van budgethouders en de nodige zorg en ondersteuning bieden die nodig is. Ook oplossingen m.b.t. wooninfrastructuur nemen we ter harte!

 

Op vandaag hebben we alvast een aangepaste halfopen woonst met tuin ter beschikking in een rustige woonwijk te Ename, in Gent hebben we een aangepast éénslaapkamer appartement in de nabije omgeving van het centrum.

Onze jarenlange samenwerking met de sociale huisvestingsmaatschappijen maakt het ook mogelijk om extra vragen naar aangepaste woningen inclusief assistentie te verkennen.