Ontdek onze woningen

Als je gebruik maakt van de dienst zelfstandig wonen dan huur je bij een sociale huisvestingsmaatschappij je aangepaste woning of appartement. Wanneer je in aanmerking komt voor onze dienst zelfstandig wonen dan moet je je inschrijven bij één van de sociale huisvestingsmaatschappijen waar Focus-Plus mee samenwerkt.

De woningen of appartementen zijn voorzien van een aantal aanpassingen: keuken, doucheruimte en toilet zijn rolstoeltoegankelijk.

Heb je een PVB en wil je in je eigen woning blijven wonen? Ben je 65 plus en wens je gebruik te maken van onze noodpermanentie? Ook dan kan je beroep doen op de diensten van Exalta Focus-Plus.


WAAR WIL JIJ WONEN?


Wonen in Gent Noord

De appartementen zijn gelegen in "De Bloemekeswijk" in Gent. Dit is vlakbij het Van Beverenplein en niet ver van Gent centrum. De wijk maakt deel uit van het het stadsvernieuwingsproject "Het Getouw". De appartementen, gebouwd halverwege de jaren 90,  zijn ruim en met aangepast comfort.

1 open plaats Gent Noord (appartement Maïsstraat te Gent): beschikbaar najaar 2019

  • Rolstoelaangepast appartement
  • 2 slaapkamers, inkom, living, aparte keuken met berging en badkamer met ligbad (toegankelijk met tillift)
  • Automatische deuropener

Beschikt u over een persoonsvolgend budget en hebt u interesse in betaalbaar wonen met ADL-ondersteuning, neem dan contact op ons.

Dit kan via email: aanmelding@focusplus.be

Telefonisch: 09 226 13 05

De woningen worden verhuurd door WoninGent

www.woningent.be
gentnoord@focusplus.be


Adres Focus-Plus Gent Noord
Maïsstraat 268
9000 Gent


Contacteer Focus-Plus
aanmelding@focusplus.be

Wonen in Gent Zuid

Gent Zuid is momenteel tijdelijk gehuisvest in de "Bloemekeswijk" In Gent. Dit is niet ver van het centrum van Gent, vlakbij het Van Beverenplein.
 

Beschikt u over een persoonsvolgend budget en hebt u interesse in betaalbaar wonen met ADL-ondersteuning, neem dan contact met ons op 

mail: aanmelding@focusplus.be

telefoon: 09 226 13 05

1 open plaats Gent Zuid (appartement Maïsstraat te Gent): beschikbaar najaar 2019

  • Semi-aangepast appartement
  • 1 slaapkamer, inkom, living en aparte keuken

 

Er is een verhuis van deze cluster voorzien naar de locatie Steenakker-Groene Wal (aan de achterkant van UZ Gent) waar WoninGent bouwt aan 60 sociale appartementen waarvan 18 aangepast aan rolwagengebruikers. In het toekomstige project worden ruime, lichte één- en tweeslaapkamer appartementen aangeboden, voorzien van alle aangepast comfort.
Voor informatie over beschikbare appartementen op de nieuwe locatie: 
m : ria.dhondt@foucsplus.be t.: 0493/51 30 09
Wenst u zich te registreren als geïnteresseerde dan kan dit via:
m.: aanmelding@focusplus.be 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.woningent.be
gentzuid@focusplus.be


Adres Focus-Plus Gent Zuid
Kriekelaarstraat 15
9000 Gent


Contacteer Focus-Plus
aanmelding@focusplus.be

Wonen in Ename

De nieuwbouwwoningen zijn ingeplant in de bestaande wijk "Riedekens" in Ename. Ename is een deelgemeente van Oudenaarde. De wijk ligt vlakbij het centrum. Het zijn halfopen bebouwingen met aangepast comfort.

1 open plaats Ename (woning Riedekens te Ename): onmiddelijk beschikbaar

1 open plaats Ename: beschikbaar eind 2019

Beschikt u over een persoonsvolgend budget en u bent geïntereseerd in betaalbaar wonen met ADL-ondersteuning neem dan snel contact met ons op

mail: aanmelding@focusplus.be

telefoon: 09 226 13 05

Wanneer u in aanmerking komt voor onze dienst zelfstandig wonen dan moet u zich inschrijven bij de sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen.

telefoon cluster Ename: 055/60 96 01

www.shmvlaamseardennen.be
ename@focusplus.be


Adres Focus-Plus Ename
Riedekens 185a
9700 Ename


Contacteer Focus-Plus
aanmelding@focusplus.be

Wonen in Maldegem

Cluster Hove te Donc is zeer landelijk gelegen in Donk, een deelgemeente van Maldegem. In tegenstelling tot de andere clusters, waar de woningen verspreid liggen in een wijk, zijn de woningen hier gebouwd rondom een centraal plein. . Het zijn ruime, lichtrijke woningen voorzien van aangepast comfort, waarvan een aantal gezinswoningen zijn.

1 open plaats Maldegem/Donk (woning te Paardekerkhof te Donk): beschikbaar eind 2019

  • rolstoel aangepast woning 
  • 2 slaapkamers op gelijkvloers, ruime inkomhal, aangepaste badkamer, leefruimte met open keuken met in hoogte verstelbaar werkblad
  • 1 slaapkamer en 1 bergruimte op 1e verdiep
  • carport
  • automatische deuropener

 

De woningfiche vind je hier

 

Bij interesse voor deze woning, neem vrijblijvend contact op met onze organisatie via 050 72 02 59 of mail naar aanmelding@focusplus.be

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan wij na of onze organisatie een antwoord kan bieden op uw ondersteuningsnoden en kan u deze woning bezoeken op afspraak.

 

Wanneer u in aanmerking komt voor onze dienst wonen met ADL-ondersteuning dan dient u zich in te schrijven bij de sociale huisvestingsmaatschappij "De Volkshaard"

 

 

Telefoon cluster Hove te Donc: 050/72 02 59

www.volkshaard.be
hovetedonc@focusplus.be


Adres Focus-Plus Maldegem
Hove te Donc Paardekerkhof 4
9990 Maldegem


Contacteer Focus-Plus
aanmelding@focusplus.be

Wonen in de toekomst

IN DE NABIJE TOEKOMST ZAL NOG EEN NIEUWE CLUSTERS OPSTARTEN IN OOST-VLAANDEREN.
 

In Adegem

Een deelgemeente van Maldegem wordt gewerkt aan een inbreidingsproject in het centrum. Binnen dit inbreidingsproject is de ontwikkeling van een dienst zelfstandig wonen voorzien. Er zijn 21 appartementen gepland over 3 bouwlagen. 3 ADL- woningen met 3 slaapkamers, 10 met 2 slaapkamers en 8 woningen met 1 slaapkamer.

Wanneer u in aanmerking komt voor onze dienst zelfstandig wonen en interesse hebt voor het nieuwbouwproject in de landelijke gemeente Adegem dan moet u zich inschrijven bij de sociale huisvestingsmaatschappij "De Volkshaard":
www.volkshaard.be
info@volk.woonnet.beAdres

Het gaat over een nieuwe ontiwkkelingen waarvoor nog geen adres is toegekend.


Contacteer Focus-Plus

aanmelding@focusplus.be